نکاتی درباره عرقیات گیاهی

نکاتی درباره مصرف عرقیات گیاهی

* خوردن بعضي از عرقیات مثل عرق بيدمشك، بابونه، صدگياه و… براي كودكان زير 2 سال و افرادي كه به بیماری هایی چون آنفلوآنزا يا آبله مرغان مبتلا هستند، ممنوع است و در مورد زنان باردار يا شيرده هم بايد با احتياط مصرف شود؛ براي همين در موقع خريد به مواردي از اين قبیل دقت كنيد .

* همزمانی مصرف بعضي از داروهاي شيميايي با مصرف بعضي از عرقیات گیاهی باعث بي‌اثر شدن دارو و عرق مي‌شود؛ مثل گياه سنبل‌الطيب كه براي آرامش‌بخشي، رفع سردردهاي عصبي و كم‌‌خوابي تجويز مي‌شود و به هيچ وجه نبايد همراه داروهاي خواب‌آوري مثل ديازپام، فنوباربيتال و… استفاده شود . 

 * بعضي عرقیات گیاهی طبيعت گرم و بعضي طبيعت سرد دارند. عرق‌هاي گرم را مانند نعنا، سنبل‌الطيب، آويشن و… بايد نم‌نم و جرعه‌جرعه نوشيد تا تأثير داشته باشد و عرق‌هاي سرد مانند عرق بيد، كاسني و… را بايد يكباره (يك ليوان در روز) خورد تا مؤثر شود .

* تعداد دفعات مصرف عرقياتي كه براي درمان ريوي تجويز مي‌شود ‌كم است؛ در عوض طول درمان عرقياتي كه براي درمان بيمار‌ي‌هاي چربي خون، قندخون و بيمار‌ي‌هاي كبدي و معدوي تجويز مي‌شود، ممكن است به مدت 2 يا 3 ماه باشد .

* جوشاندن عرقيات براي غليظ‌تر شدن آن بيفايده است؛ اين كار كمك چنداني به افزايش خاصيت آنها نمي‌كند و حتي ممكن است بو و طعم آنها را نيز خراب كند .

* عرقيات به علت تبخير شدن آبشان هنگام جوشاندن و غليظ بودنشان، فسادناپذيرند اما تاريخ مصرف بعضي از آنها 3 ساله و بعضي ديگر يك‌ساله است و اين يعني بعد از گذشت تاريخ مصرف، خاصيت‌شان از بين مي‌رود، نه اينكه خراب شوند . عرقیاتی که طبیعت گرم یا مایل به گرم دارند زودتر از بین میروند یعنی تاریخ مصرف آنها یکساله است .

عرقی که استریل، دارای بسته بندی بهداشتی و تاریخ مصرف باشد و رنگ شفاف و زلالی داشته باشد سالم است، اما اگر عرق پس از مدتی کـدر شد یا رسوب کرد، آلوده به قارچ و کپک شده و مصرف آن مســمومیت‌زا است. برخی عرقیات گیاهی روی ظروف پلاستیکی تأثیر گذاشــته و از آن‌ها تأثیر می‌پذیرد. بنابراین بطری محصول را شیشه ای کنید و روی آن را با یک ورقه نازک آلومینیومی بپوشانید و پس از هر بار مصرف در بطری را خوب ببندید .

* مكان گرم و مرطوب، زودتر خاصيت انواع عرقيات را از بين مي‌برد بنابراين آشپزخانه به دليل داشتن فضاي گرم و مرطوب مكان مناسبي براي نگه داشتن آنها نيست . عرقیات را در جاي خشك و خنك نگهداري كنيد تا خواص آن حفظ شود . این را هم بدانید نگهداری طولانی مدت و نامناسب عرقیات گیاهی به تبخیر و جدا شدن اسانس محصول منجر شده و اثر درمانی آن از بین خواهد رفت. عرقیات باید به دور از نور و گرما درون بطری شیشه ای رنگی در دمای یخچال نگهداری شود .

نگهداري عرقيات در كمد اتاق‌هاي خواب، انباري و حياط خلوت – كه فضايي خشك و خنك دارند – مناسب است؛ در ضمن مي‌توان آنها را در يخچال هم نگه داشت .

* بعضي انواع عرقيات طعم فوق‌العاده تلخي دارند و خوردن آنها – به‌ويژه براي كودكان – سخت است. مثل كاسني، بومادران ، خارشتر ،نعنا، بيد و …)این نوع عرقیات را مي‌توان با نبات، عسل يا كمي‌ آب ميوه مخلوط كرد و خورد. خوردن اين عرقيات همراه نبات، عسل يا آبميوه نه تنها خاصيت آنها را كم نمي‌كند بلكه افزايش مي‌دهد .

دیدگاهتان را درباره این مطلب بنویسید

نام و نام خانوادگی: *

شماره موبایل: *

ایمیل:

دیدگاه: *

دیدگاه کاربران