کاشت گیاهان دارویی در باغچه

کاشت گیاهان دارویی در باغچه

جالب است بدانید بسیاری از گیاهان دارویی جنبه زینتی هم دارند بنابراین می توانند مثل سایر گیاهان باغچه زینت بخش خانه ما باشند. از آن گذشته معمولاً گیاهان دارویی به مراقبت کمی نیاز دارند و بسیاری از آنها دائمی هستند در صورتی که با روشهای مصرف این گیاهان آشنا باشیم می توانیم با مشورت پزشک یا متخصصین داروهای گیاهی آنها را در موارد لازم مصرف کنیم. جالب اینکه امروزه درگوشه وکنار بعضی از استانها صنایع تولیدگیاهان دارویی ایجاد شده وکارخانجات تولیدکننده این داروها معمولاً آمادگی دارند تا برگها، گلها و یا ساقه های گیاهان تولید شده را خریداری کنند که این می تواند در مناطق روستایی منبع درآمد خانواده و یا حداقل کمک هزینه باشد.                                                                                                                                             

در اینجا شما را با تعدادی از گیاهان دارویی که جنبه زینتی دارند آشنا می کنیم . 

مهمترین گیاهان دارویی که جنبه زینتی دارند عبارتند از :

گل همیشه بهار، ختمی، بابونه، نعنا، برگ بو، گل ساعتی، گل محمدی، نسترن، بنفشه، اسطوخودوس، رُزماری یا اکلیل کوهی، شمعدانی عطری، گل گاوزبان، رازیانه و پونه، لادن و سنبل الطیب .

روش تکثیر

 

همیشه بهار

 

گیاهی است کوتاه با گلهای نارنجی که به وسیله کاشت بذر تکثیر می شود. جزو گیاهان نشایی است از برگها و گلهایش در صنعت داروسازی استفاده می شود. این گیاه به خاک های قلیایی علاقه مند است. آن را در قسمتهای آفتابگیر باغچه بکارید .

 

لادن

 

گیاهی است گلدار، برگهایش گرد و پهن هستند و رنگ گلهای زیبایش نارنجی است.          گلهایش مصرف دارویی دارند. لادن را می توانید در گلدان یا باغچه بکارید. آخرین روزهای زمستان زمان مناسبی برای کاشت لادن است. لادن گیاهی است که خوب قد می کشد، ساقه هایش را روی نخ هدایت کنید .

 

اکلیل کوهی (رُزماری )

 

درختچه ای است کوتاه و پرشاخ و برگ وگلهایش بنفش رنگند .

گلها و برگها مصرف دارویی داشته و صنایع تولید داروهای گیاهی خریداران خوب برگها و گلهایش هستند. از سر شاخه های جوان این گیاه برای تولید داروهای ضد رماتیسم استفاده می شود. این گیاه به صورت گلدانی به فروش می رسد. روش ازدیاد آن استفاده از قلمه های ساقه آن است. اگر یک اکلیل کوهی را در باغچه بکارید سالهای سال صاحب آن خواهید بود. خزان نمی کند و زینت بخش باغچه ها است. در بعضی از کشورها از برگهای خشک شده آن به صورت ادویه استفاده می کنند .

 

اسطوخودوس

 

این گیاه هم شبیه اکلیل کوهی است اما کمی کوتاهتر از آن بوده و برگهایش کمرنگ است .             کنار باغچه را به اسطوخودوس اختصاص دهید و مطمئن باشید که این هم مثل اکلیل کوهی خزان ناپذیر بوده و در همه فصول سبز است .

 

ختمی

 

گیاهی است گلدار که خوب قد می کشد ، برگهای پهنی دارد و گلهایش صورتی رنگند  . ختمی چند نوع است. نوعی ختمی که گیاهی است یکساله به وسیله کاشت بذر ازدیاد می یابد اما انواع چندساله آن به روش تقسیم بوته تکثیر می شوند. ختمی ژاپنی درختچه ای زیبا برای داخل آپارتمان است که معمولاً به روش قلمه تکثیر می گردد. این نوع ختمی به صورت گلدانی نگهداری می شود .

 

شمعدانی عطری

 

ازدیاد آن مانند شمعدانی های دیگر و به صورت قلمه ساقه است. این شمعدانی برگهای معطری دارد. آن را در گلدان بکارید و گاهگداری تعدادی از برگهایش را خرد نموده و همراه با چای دم کنید. چای معطر می شود . حتی می توانید برگهای خشکش را با چای مخلوط کنید

 

نسترن و محمدی

 

گیاهانی چون نسترن و محمدی را می توانیم با استفاده از بذرهایشان تکثیر کنیم ولی پیشنهاد ما این است که آنها را به صورت گلدانی تهیه کرده و در باغچه بکارید .گلبرگهای محمدی به صورت گلاب یا خشک شده مصرف می شوند .

 

سنبل الطیب

 

هم گل است هم دارو. ساقه هایش کشیده و بلندند و گلهای زرد، صورتی یا سفیدرنگش در اواخر بهار ظاهر می شوند. می توانید سنبل الطیب را به عنوان یک گیاه زینتی پرورش دهید. ازدیاد این گیاه به وسیله کاشت بذر میسر است .

 

گیاهانی از این دست فراوانند که ضمن زینتی بودن، مصارف دارویی نیز دارند. ناگفته نماند در این مطلب به طور کافی به خواص دارویی این گیاهان نپرداختیم زیرا برخی از گیاهان دارویی می توانند با روشهای سنتی مانند دم کرده در منزل مصرف شوند اما برخی دیگر باید در کارخانه های سازنده داروهای گیاهی آماده شوند.

 

دیدگاهتان را درباره این مطلب بنویسید

نام و نام خانوادگی: *

شماره موبایل: *

ایمیل:

دیدگاه: *

دیدگاه کاربران